Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Skip to content

Meistä

Meidän tavoitteemme on tehdä maailman parhaita kotimaisia burgereita tuoreista aineksista. Tuemme ilolla kotimaisia ruoantuottajia ja vastuullista tuotantoa. Kiitos että sinäkin tuet!

FreBUN TARINA

Friends & Brgrsin tarina alkaa ystävyydestä, kuinkas muutenkaan. Kuuden pietarsaarelaisen kaveruksen matkustellessa Yhdysvalloissa ja Euroopassa saimme maistaa aitoja burgereita ja mietimme voisiko tällainen onnistua Suomessakin?

Pohjalaisella periksiantamattomuudella lähdimme perustamaan Suomen ensimmäistä parempaa burgeriravintolaa. Tilasimme parilan Jenkeistä, kunnostimme rakkaudella vanhan talon ja laitoimme käsikäyttöisen lihamyllyn soimaan sekä neljä kuhmuista ranskalaiskattilaa porisemaan. Henkilökuntaa haastattelimme keskeneräisen ravintolan pimeässä kellarissa. Jälkeenpäin ihmettelimme, miten kukaan lähti mukaan, sillä paikka oli ehkä vähän epäilyttävä.

Mitä tapahtui? No, silkka katastrofi. Jo toinen tarjottu pihvi oli palanut, ranskalaisten reseptiikka horjui. Mutta kun järkevät ihmiset lopettavat, pohjalaiset jatkavat. Loputtomien kokeilujen jälkeen löysimme oikeat tekniikat sekä perunalajikkeet ja olimme tyytyväisiä uusiin triple-cooked ranskalaisiimme, joita ei tarvitse käyttää pakastimen kautta. Tarjosimme pietarsaarelaisille ilmaiset maistiaiset ja pyysimme anteeksi tuottamaamme pettymystä.

Helsingin Mikonkadulla 2015 väkeä oli jo heti alkuun jonoksi asti. Ja sitten Tampereella, Oulussa ja Turussa. Seuraavaksi huomasimmekin, että meillä on Suomessa melkein 30 ravintolaa.

Jälkeenpäin olemme miettineet, miten kaikesta selvittiin ja miksi Friends & Brgrsista on tullut niin suosittu. Olemme pitäytyneet alun yksinkertaisessa ajatuksessa. Haluamme edelleen tehdä suomalaisille maailman parhaita kotimaisia burgereita. Tuoreista, kotimaisista aineksista. Leivomme kaikki sämpylämme itse ja jauhamme pihvit paikan päällä. Perunaa tilaamme Himangalta sen 700 000 kiloa vuodessa.

Toiseksi, haluamme rakentaa työpaikan, jossa ihmiset viihtyvät, ja kokevat samaa tekemisen riemua ja ystävyyttä, kuin mekin. Olemme monelle nuorelle elämän ensimmäinen työpaikka. Haluamme näyttää,
että kenenkään ei tarvitse yrittää selviytyä yksin.

Joskus riittää, kun on parila, vähän haaveita, hyvää tahtoa ja kavereita.

Yhteistyössä