Ohita navigaatio

Näin syntyvät täydelliset ranskalaiset

Näin syntyvät täydelliset ranskalaiset

Aivan aluksi, millaisia ovat täydelliset ranskalaiset? Meidän mielestämme niissä on rapea, kullanruskea pinta, kermaisen pehmeä sisus ja aito, herkullinen perunan maku. Kun perustimme Friends & Brgrsin, asetimme juuri nuo ominaisuudet tavoitteeksemme. Siihen pääseminen osoittautui paljon vaikeammaksi kuin olimme kuvitelleet. Ranskalaisten teko on sekä taidetta että tiedettä. Teimme virheitä ja opimme paljon. Ja kokeilimme yli 30 perunalajiketta.

Lopulta löysimme vastauksen. Kutsumme ratkaisua nimellä “Triple cooked Fresh Fries”. Sen sijaan, että valmistaisimme ranskanperunat suurissa erissä pari kertaa viikossa, niitä tehdään tuoreeltaan pitkin päivää joka päivä. Emme käytä lainkaan lisäaineita ja vaihdamme keitinöljyn usein, jotta se säilyisi varmasti tuoreena. Uskomme, että tällä tavalla saavutetaan paras mahdollinen maku.

Näin valmistamme rapeat ranskalaiset alusta loppuun:

1. Valitsemme oikeat perunat. Perunoiden ominaisuudet vaihtelevat vuodenaikojen mukana, minkä vuoksi vaihdamme käyttämäämme perunalajiketta säännöllisesti.

2. Leikkaamme perunat kuorineen. Kuori antaa ranskalaisille intensiivisemmän ja herkullisemman perunan maun.

3. Keitämme ranskanperunat ensin kiehuvassa vedessä hieman pehmeiksi. Tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä, kun tavoitteena on todella rapeat ranskalaiset.

4. Keitämme ranskalaiset aidossa, suomalaisessa rypsiöljyssä. Öljyn optimaalinen lämpötila riippuu perunalajikkeesta, ja tuon oikean lämpötilan löytäminen on äärimmäisen tärkeää.

5. Keitämme ranskalaiset öljyssä vielä kerran korkeassa lämpötilassa. Ranskanperunat valmistetaan aina tilauksesta kullanruskeiksi ja rapeiksi.

6. Maustamme ranskalaiset suolalla ja tarjoilemme ne heti!

Olemme tehneet myös videon ranskalaisten valmistuksesta, katso se alla!