Ohita navigaatio

Näin syntyvät parhaat hampurilaispihvit

Näin syntyvät parhaat hampurilaispihvit

Hampurilainen on yhtä hyvä kuin sen raaka-aineet, ja tärkein ainesosa on tietenkin hampurilaispihvi. Vaikka hampurilaispihvit syntyvät ilman ydinfyysikon tutkintoakin, on muutama juttu, jotka pitää tehdä oikein.

Ensinnäkin, hyvän hampurilaispihvin valmistamiseen tarvitaan hyvää lihaa. Siksi käytämme vain valikoituja paloja tuoreesta, korkealaatuisesta naudanlihasta. Lisäämme lihan joukkoon myös hieman naudan rasvaa, mikä tekee hampurilaispihveistä maukkaampia ja mehukkaampia.

Toiseksi, hampurilaispihvit täytyy paistaa. On monta tapaa paistaa jauhelihapihvit hampurilaisiin: hiilillä, grillissä, paistolevyllä tai pannussa jne. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa, mutta hampurilaispihvit saavat parhaan pinnan, kun niitä painetaan erittäin kuumaa paistolevyä vasten. Ja hyvä pinta tarkoittaa lisää makua.

Tässä tiivistettynä, miten me teemme hampurilaispihvimme.

1. Lihamme toimitetaan meille kolme kertaa viikossa ja jauhetaan paikan päällä ravintoloissa. Maksimaalinen tuoreus on ratkaisevaa pihvien laadun ja maun kannalta.

2. Jauhamme lihan karkeaksi. Karkea jauhatus mahdollistaa pihvin sisältämän rasvan sulamisen paistettaessa ja antaa pihveille pehmeän, ilmavan koostumuksen.

3. Asetamme lihan syyt samansuuntaisesti ja pakkaamme lihan kevyesti, ennen kuin leikkaamme pihvit. Sillä tavalla pihveistä tulee mureampia.

4. Laitamme hampurilaispihvit kuumalle paistoalustalle ja painamme niitä. Painaminen kiihdyttää Maillard-reaktiota, eli sarjaa aminohappojen ja sokereiden välisiä reaktioita, joka luo uusia ja herkullisia makuja.

5. Kun pihvin pinta on valmis. Käännämme pihvit, lisäämme juuston ja maustamme reilusti suolalla ja pippurilla.

Ja niin, hyvät ystävät, valmistetaan uskomattoman herkulliset hampurilaispihvit. 🙂