Ohita navigaatio

Lehdistötiedote: Friends & Brgrs avaa uuden ravintolan Mall of Tripla -kauppakeskukseen

Lehdistötiedote: Friends & Brgrs avaa uuden ravintolan Mall of Tripla -kauppakeskukseen

Suomalainen fresh casual -hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa uuden ravintolan Helsingin Pasilaan rakennettavaan kauppakeskus Mall of Triplaan. Kauppakeskuksen odotetaan valmistuvan syksyllä 2019, ja siitä tulee Pohjoismaiden suurin ostoskeskus kauppojen lukumäärällä mitattuna.

Uudesta ravintolasta tulee ketjun toinen Helsingissä. Ensimmäinen ravintola avattiin Helsingin keskustaan keväällä 2015. “Aikatalon ravintola on ylittänyt kaikki odotuksemme. Saimme loistavan startin ja asiakasmäärät ovat vain kasvaneet vuosi vuodelta”, kertoo Kaj Fagerholm, talousjohtaja ja uudet markkinat. Päätös avata uusi ravintola Helsinkiin oli luonnollinen askel ketjun kasvaessa. “Helsingissä on kasvavaa kiinnostusta hampurilaisia kohtaan, erityisesti sellaisia, jotka on valmistettu puhtaista ja tuoreista raaka-aineista. Uskomme, että useammalle Friends & Brgrs -ravintolalle on tilaus”, Fagerholm sanoo.

Friends & Brgrs löysi Mall of Triplasta yhteistyötahon, joka jakaa ketjun vision. ”Friends & Brgrs sopii erinomaisesti täydentämään Mall of Triplan monipuolista ravintolakokonaisuutta. Laadukkaat raaka-aineet, raikas konsepti ja keskeinen sijainti kauppakeskuksessa takaavat miellyttävän ja maukkaan kokemuksen,” iloitsee YIT:n kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto.

Uusi ravintola työllistää noin 20 osa- ja kokopäiväistä työntekijää. Kuten muissakin Friends & Brgrsin ravintoloissa, uuteen ravintolaan tulee oma leipomo ja lihan jauhamiseen tarkoitettu kylmähuone. ”Konseptimme on käyttää vain tuoreita raaka-aineita ja tehdä kaikki alusta loppuun asti paikan päällä ravintolassa. Sen lisäksi, että leivomme sämpylät ja jauhamme lihan itse, valmistamme myös päivittäin omat majoneesimme ja ranskalaisemme”, Fagerholm kertoo.

Lisätietoja:
Kaj Fagerholm, talousjohtaja & hallituksen puheenjohtaja
+358 44 4494 200
kaj.fagerholm@friendsandbrgrs.com

Mall of Tripla
Mall of Tripla on Keski-Pasilaan keskukseksi rakennettavan Triplan kauppakeskus, joka liiketilojen lukumäärällä laskettuna on Suomen suurin ja kaupalliselta sijainniltaan Suomen paras. Kauppakeskus avataan syksyllä 2019 samaan aikaan pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan aseman kanssa. Mall of Triplan rakennuttajana toimivan projektiyhtiön omistavat YIT, Etera, Onvest ja Fennia.

Lisätietoja: http://www.yit.fi/yit_fi/tripla/mall-of-tripla

Fresh casual
Fresh casual sijoittuu pikaruokaravintolan (fast food) ja perinteisemmän ruokaravintolan (casual dining) välimaastoon. Ravintolassa ei ole pöytiintarjoilua, mutta erityisesti viihtyisyyteen ja laadukkaaseen ruokaan on panostettu perinteisiä pikaruokaravintoloita enemmän. Fresh casual eroaa fast casualista siinä, että keittiömestari tai kulinaarinen tiimi suunnittelee ruokalistan ja tuoreisiin, korkealuokkaisiin raaka-aineisiin panostetaan. Fresh casual on nopeasti kasvava trendi monissa maissa, esim. USA:ssa.

Friends & Brgrs -faktaa:

  • Tällä hetkellä 5 ravintolaa: Pietarsaari (2014), Helsinki (2015), Tampere (helmikuu 2016), Oulu (huhtikuu 2016) ja Kööpenhamina (heinäkuu 2016).
  • Työllistää noin 130 henkilöä (koko- ja osa-aikaisia).
  • Perustettu 2013 Pietarsaaressa.