Ohita navigaatio

Friends & Brgrs vie lähiruoan uudelle tasolle – kaikki sämpylät leivotaan paikan päällä ravintoloissa

Friends & Brgrs vie lähiruoan uudelle tasolle – kaikki sämpylät leivotaan paikan päällä ravintoloissa

Kaikki fresh casual -hampurilaisketju Friends & Brgrsin hampurilaissämpylät leivotaan nyt paikan päällä ravintoloissa. Pietarsaaressa, Oulussa ja Tampereella on ollut oma leipomo tähänkin asti, ja heinäkuun alusta lähtien myös Helsingissä leivotaan hampurilaissämpylät ravintolan omissa tiloissa.

Tuoreus ja itse tehty ovat aina olleet tärkeitä ainesosia Friends & Brgrsin hampurilaisissa. “Alusta asti olemme tehneet mahdollisimman paljon itse omissa ravintoloissamme. Tuore maistuu aina paremmalta, ja uskomme myös, että asiakkaamme haluavat tietää, missä ja kuinka heidän ruokansa valmistetaan”, operatiivinen johtaja ja perustajajäsen Saul Mäenpää kertoo. Saul on koulutettu leipuri, ja aloitti leipomisen jo nelivuotiaana. Unelma omasta leipomosta on elänyt alusta asti. “Olemme tehneet kovasti töitä päästäksemme tähän asti. Siksi tuntuu hyvältä voida tarjota asiakkaillemme omia, vastapaistettuja sämpylöitämme joka päivä.”

Kyseessä on merkittävä investointi Friends & Brgrsilta. “Olemme rakentaneet leipomon jokaiseen ravintolaamme ja satsanneet huippumoderniin varusteluun”, Saul sanoo. “Oman leipomon ansiosta voimme kehittää erilaisia hampurilaissämpylöitä ja kokeilla uusia reseptejä. Se antaa meille mahdollisuuden reagoida entistä herkemmin asiakkailta saamaamme palautteeseen.”

Omien leipomoiden myötä Friends & Brgrs ottaa taas ison askeleen poispäin perinteisistä pikaruokaketjuista. “On hyvin epätavallista, että ravintolaketju tekee näin paljon paikallistasolla. Tavallisesti kaikki keskitetään rahan säästämiseksi. Meidän tavoitteemme on edelleen tehdä niin hyviä hampurilaisia kuin mahdollista, ja uskomme onnistuvamme siinä tekemällä mahdollisimman paljon itse omissa ravintoloissamme”, Saul kertoo.

Hampurilaissämpylät leivotaan oman reseptin mukaan kotimaisista raaka-aineista. Sämpylät ovat niin kutsuttuja perunasämpylöitä (potato rolls). Peruna antaa sämpylälle makua ja rakennetta, jotka sopivat erittäin hyvin hampurilaisiin. Perunasämpylä onkin suosittu vaihtoehto hampurilaisravintoloissa ympäri maailmaa. Friends & Brgrsilla on myös oma, gluteeniton sämpylävaihtoehto.

Julkaisuvapaat kuvat:
https://drive.google.com/folderviewid=0B5bo355LBzxPRms0VXIyUWJpOTg&usp=sharing  

Lisätietoa:Saul Mäenpää, operatiivinen johtaja
044 340 3755
saul.maenpaa@friendsandbrgrs.com

Isak Fagerholm, ravintolapäällikkö Suomi
050 308 2400
isak.fagerholm@friendsandbrgrs.com