Ohita navigaatio

Friends & Brgrs valittiin vuoden 2016 joukkorahoituskampanjaksi Suomessa

Friends & Brgrs valittiin vuoden 2016 joukkorahoituskampanjaksi Suomessa

Friends & Brgrsin osakeanti, jonka tavoitteena oli rahoittaa yrityksen laajeneminen Eurooppaan, on valittu vuoden joukkkorahoituskampanjaksi 2016. Valitsijana oli Nordic Crowdfunding Alliance. Palkinto jaettiin perjantaina Pohjoismaisessa joukkorahoitusseminaarissa Helsingissä.

”Friends & Brgrsin osakeanti valittiin vuoden joukkorahoituskampanjaksi sen synnyttämän huiman momentumin takia. Friends & Brgrsin omilla ehdoilla ja tyylillä toteutettu kampanja onnistui saamaan piensijoittajat ja asiakasomistajat liikkeelle sankoin joukoin, mikä johti osakeannin nopeaan ylimerkintään vain viikon julkisen kampanjan jälkeen. Tällaista vauhtia näkee vain harvoin”, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

“Olemme erittäin iloisia, että osakeantimme valittiin vuoden joukkorahoituskampanjaksi. Osakeanti oli meille erittäin tärkeä, ja se tarjoaa meille mahdollisuuden ottaa seuraavan askelen yrityksen kehittämisessä. Palkinto tuo meille näkyvyyttä joukkorahoituspiireissä, mikä on mielestämme tärkeää tulevaisuuden kannalta”, sanoo Friends & Brgrsin toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

Yhteistyökumppanina joukkorahoituskampanjan toteuttamisessa toimi markkinointitoimisto Genero.
Friends & Brgrs keräsi kolmessa viikossa täyteen merkityllä osakeannilla 980 000 € riskipääomaa. Yrityksellä on nyt noin 560 osakkeenomistajaa.

Friends & Brgrs on kasvanut voimakkaasti perustamisestaan asti ja pyörittää tällä hetkellä viittä ravintolaa Suomessa ja Tanskassa. Yritys etsii parhaillaan sopivia liiketiloja suurista eurooppalaisista  kaupungeista.

Friends & Brgrs -faktaa:

Tällä hetkellä 5 ravintolaa: Pietarsaari (2014), Helsinki (2015), Tampere (helmikuu 2016), Oulu (huhtikuu 2016) ja Kööpenhamina (heinäkuu 2016).
Työllistää noin 130 henkilöä (koko- ja osa-aikaisia).
Perustettu 2014 Pietarsaaressa.
Ennen antia yrityksen omisti 6 hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvaa kaverusta.

Lisätietoja:

Peter Fagerholm, toimitusjohtaja, 050 5533 665
Kaj Fagerholm talousjohtaja ja uudet markkinat, 044 4494 200

Tietoja Invesdorista

Invesdor on Helsingissä vuonna 2012 perustettu finanssiteknologiayritys (fintech). Se ylläpitää verkossa toimivaa sijoitusalustaa, jolla kunnianhimoiset eurooppalaiset kasvuyritykset ja kansainväliset sijoittajat kohtaavat. Invesdorin kautta on sijoitettu yli 26 miljoonaa euroa, ja onnistuneita rahoituskierroksia palvelualustalla on järjestetty 70.

Invesdor on osakepohjaisen joukkorahoituksen markkinajohtaja Pohjoismaissa vuonna 2015 palvelun kautta sijoitetulla pääomalla ja liikevaihdolla mitattuna. Yhtiön asiakkaisiin lukeutuu sekä pörssilistaamattomia että -listattuja yhtiöitä Suomesta, Isosta-Britanniasta, Norjasta ja Tanskasta sekä sijoittajia yli 50 maasta. Invesdorilla on toimistot Helsingissä ja Lontoossa.

Lisätietoja osoitteessa www.invesdor.com