Ohita navigaatio

Friends & Brgrs ottaa käyttöön lisäaineettomuudesta kertovan merkin

Friends & Brgrs ottaa käyttöön lisäaineettomuudesta kertovan merkin

Friends & Brgrs ottaa käyttöön oman merkin lisäaineettomalle ruoalle. Yrityksen ruokalistasta löytyy nyt symboli, joka kertoo, missä hampurilaisissa ei ole lainkaan lisäaineita.

Yritys on päässyt tärkeään välitavoitteeseen pyrkimyksessään välttää lisäaineita. Tällä hetkellä seitsemän ruokalistan kahdeksasta hampurilaisesta on täysin lisäaineettomia. Myös Fresh Fries -ranskalaiset, jotka valmistetaan tuoreista perunoista, ovat täysin lisäaineettomia.

“Toimimme näin, koska uskomme, että paras maku saavutetaan tuoreita raaka-aineita käyttämällä. Koska käytämme tuoreita raaka-aineita ja valmistamme ruoan omassa keittiössämme, meillä ei ole tarvetta käyttää lisäaineita sisältäviä ainesosia”, sanoo operatiivinen johtaja Saul Mäenpää, joka vastaa myös tuotekehityksestä.

Yritys lanseeraa myös oman limonadin, joka valmistetaan niin ikään ilman lisäaineita. Limonadia saa kolmen eri makuisena, ja sitä myydään toistaiseksi vain Suomessa.

”Pyrkimys puhtaisiin ja prosessoimattomiin raaka-aineisiin on vahva trendi. Yhä useampi ravintoloiden asiakas haluaa tietää lisää raaka-aineista ja valmistustavoista. USA:ssa pari suurta ravintolaketjua on julkaissut lisäaineettomat ruokalistat viimeisen vuoden aikana”, kertoo toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

Friends & Brgrs -faktaa:

  • Tällä hetkellä 5 ravintolaa: Pietarsaari (2014), Helsinki (2015), Tampere (helmikuu 2016), Oulu (huhtikuu 2016) ja Kööpenhamina (heinäkuu 2016).
  • Työllistää noin 130 henkilöä (koko- ja osa-aikaisia).
  • Perustettu 2014 Pietarsaaressa.
  • Yrityksen omistaa tänään yli 550 osakkeenomistajaa.

Lisätietoja:
Saul Mäenpää, operatiivinen johtaja 044 3403 755
Peter Fagerholm toimitusjohtaja, 050 5533 665

https://www.facebook.com/friendsandbrgrswww.friendsandbrgrs.com

Fresh casual:
Fresh casual sijoittuu pikaruokaravintolan (fast food) ja perinteisemmän ruokaravintolan (casual dining) välimaastoon. Ravintolassa ei ole pöytiintarjoilua, mutta erityisesti viihtyisyyteen ja laadukkaaseen ruokaan on panostettu perinteisiä pikaruokaravintoloita enemmän. Fresh casual eroaa fast casualista siinä, että keittiömestari tai kulinaarinen tiimi suunnittelee ruokalistan ja tuoreisiin, korkealuokkaisiin raaka-aineisiin panostetaan. Fresh casual on nopeasti kasvava trendi monissa maissa, esim. USA:ssa.