Ohita navigaatio

Friends & Brgrs laajenee Saksaan – avaa ravintolan Hampuriin

Friends & Brgrs laajenee Saksaan – avaa ravintolan Hampuriin

Ravintolaketju Friends & Brgrs laajenee Saksaan. Yrityksen kuudes ravintola avataan kauppakeskus Europa Passageen, Hampurin keskustaan, tämän vuoden syyskuussa. Fresh casual -hampurilaisketjulla on ennestään ravintoloita Suomessa ja Tanskassa.

Uusi ravintola Hampurissa on tärkeä askel yrityksen strategiassa laajeta suurimpiin Euroopan kaupunkeihin. Fast casual on nopeasti kasvava segmentti ravintola-alalla, mutta Friends & Brgrs on vienyt sen vielä astetta pidemmälle ja kutsuu itseään fresh casual -ketjuksi. Friends & Brgrs valmistaa hampurilaisensa alusta asti itse käyttäen vain tuoreita, korkealuokkaisia raaka-aineita. Raaka-aineet hankitaan niin läheltä kuin mahdollista, ja yritys välttää lisäaineiden käyttöä aina kun mahdollista. Jokaisessa ravintolassa on oma leipomo, ja lihat jauhetaan paikan päällä.

“Odotamme innolla ravintolan avaamista Saksaan. Uskomme, että siellä on kysyntää meidän konseptillemme”, uusista markkinoista vastaava Kaj Fagerholm sanoo.
Europa Passagen The Food Sky -ruokapihaan tulee yli 20 ravintolaa, kun se avataan syyskuussa. Friends & Brgrs tulee olemaan yksi suurimmista. “Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tuoda Saksan ensimmäisen Friends & Brgrsin tänne Hampurin Europa Passageen“, sanoo kauppakeskusta pyörittävän ECE:n Leasing Manager Christian Wulff. “Tavoitteemme on luoda houkutteleva ruokakohde, joka sisältää uusia ja ainutlaatuisia konsepteja. Odotamme innolla menestyksekästä yhteistyötä Friends & Brgrsin kanssa.”

Ravintolan rakennustyöt Hampurissa alkavat lähiaikoina, ja ravintola on valmis syyskuun lopussa tänä vuonna. Ravintola tulee työllistämään noin 25 henkeä.

Tietoa Friends & Brgrsista

Friends & Brgrs in perusti kuusi kaverusta 2014, ja sillä on nyt noin 560 osakkeenomistajaa. Fresh casual -ravintolaketju Friends & Brgrs käyttää vain tuoreita raaka-aineita, mieluiten paikallisilta tuottajilta. Suurin osa ketjun ruoista on täysin lisäaineettomia. Yritys on kasvanut nopeasti, ja sillä on viisi ravintolaa Suomessa ja Tanskassa. Friends & Brgrsin tavoitteena on kasvaa kansainväliseksi hampurilaisketjuksi, ja se etsii aktiivisesti sopivia sijainteja suurissa eurooppalaisissa kaupungeissa.

  • Tällä hetkellä 5 ravintolaa: Pietarsaari (2014), Helsinki (2015), Tampere (helmikuu 2016), Oulu (huhtikuu 2016) ja Kööpenhamina (heinäkuu 2016). Ketju avaa uuden ravintolan Hampuriin vuonna 2017 ja toisen kauppakeskus Triplaan, Helsinkiin vuonna 2019.
  • Työllistää noin 130 henkilöä (koko- ja osa-aikaisia).
  • Perustettu 2014 Pietarsaaressa.
  • 560 osakkeenomistajaa.

Fresh Casual

Fresh casual sijoittuu pikaruokaravintolan (fast food) ja perinteisemmän ruokaravintolan (casual dining) välimaastoon. Ravintolassa ei ole pöytiintarjoilua, mutta erityisesti viihtyisyyteen ja laadukkaaseen ruokaan on panostettu perinteisiä pikaruokaravintoloita enemmän. Fresh casual eroaa fast casualista siinä, että keittiömestari tai kulinaarinen tiimi suunnittelee ruokalistan ja tuoreisiin, korkealuokkaisiin raaka-aineisiin panostetaan. Fresh casual on nopeasti kasvava trendi monissa maissa, esim. USA:ssa.

Lisätietoja:
Kaj Fagerholm, talousjohtaja ja uudet markkinat
+358 44 4494 200
kaj.fagerholm@friendsandbrgrs.com

Peter Fagerholm, toimitusjohtaja
+358 50 5533 665
peter.fagerholm@friendsandbrgrs.com

https://www.facebook.com/friendsandbrgrs

www.friendsandbrgrs.com

ECE

ECE on vuonna 1965 perustettu perheyritys. ECE on johtava kauppakeskustoimija Euroopassa.

  • 199 kauppakeskusta 14 maassa
  • Työllistää n. 3 600 henkeä
  • Yhteensä 7 300 000 m² liiketilaa
  • 21 000 kaupan- ja ravintola-alan vuokralaista
  • ECE:n kauppakeskuksissa vierailee n. 4,6 miljoonaa asiakasta päivittäin.

Lisätietoja:
Christian Wulff, Leasing Manager
+49 (0)172 448 27 29
Christian.Wulff@ece.com
www.ece.de