Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Skip to content

Puhutaan ranskalaisista!

Hyviä ranskalaisia on vaikea valmistaa. Se on erityisen vaikeaa jos käyttää tuoreita perunoita, eikä käytä yhtään lisäaineita. Päätimme vuonna 2014 alkaa valmistamaan ranskalaisia juuri niin.

Sen jälkeen olemme viettäneet tuhansia tunteja kehittäen ranskalaisiamme. Tämän olemme oppineet tähän mennessä:

Ratkaiseva tekijä on oikeanlainen peruna. Perunan luonne vaihtelee kausittain, joten meidän täytyy varmistaa, että käytämme aina oikeanlaista lajiketta. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme kokeilleet satoja lajikkeita viimeisen viiden vuoden aikana. Vielä nykypäivänä kokeilemme 30 lajiketta vuosittain.

Olemme suorittaneet satoja kokeiluja. Perunan luonne on suoraan yhteydessä valmistusaikaan ja koska keitämme ranskalaisemme kolme kertaa, se vaatii aika paljon säätämistä ennen kuin tulos on oikea.

Tässä vaiheessa ihmettelet varmasti: Miksi keitämme ranskalaisemme kolmesti? Yksinkertainen vastaus – se tekee ranskalaisista sekä rapeampia että maukkaampia.

Jos olet lukenut näin pitkälle, haluat varmasti yksityiskohtaisemman selityksen.

Yleensä ranskalaiset ovat pakastetusta ja tehdasprosessoidusta perunasta. Lisäaineiden avulla perunat saavat tasaisen maun, värin ja rakenteen.

Jos haluaa valmistaa mahtavia ranskalaisia lisäaineettomasti sekä tuoreesta perunasta, joutuu tekemään asioita eri tavalla. Ranskalaiset tulee keittää kolmesti: kerran vedessä, sekä kahdesti öljyssä.

Ensin ranskalaiset keitetään vedessä, jotta ne pehmenevät. Tämän jälkeen ne keitetään sopivan lämpimässä öljyssä, jotta ranskalaiset ovat täysin kypsiä. Lopuksi ranskalaiset laitetaan todella kuumaan öljyyn, joka ruskistaa (karamellisoi) sekä tekee pinnan rapeaksi.

Lopputuloksena on ranskalainen, joka on pehmeä sisältä sekä rapea ulkopuolelta, tehty ilman lisäaineita, tuoreesta perunasta.

Jos pääsit tänne asti, olet virallisesti ranskalaisten asiantuntija! Seuraavan kerran kun nautitte triple-cooked ranskalaisiamme, voit vapaasti tehdä vaikutuksen ystäviisi uudella tiedollasi. 😊